друкувати


Тестування перенесли на літо, а на оскарження - всього три дні

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 05:42:29
Зовнішнє незалежне оцінювання 2010 розпочнеться 14 червня тестуванням з української мови та літератури, а закінчиться 5 липня тестом з географії. Про це йдеться у наказі Міністерства освіти і науки. Реєстрація бажаючих стати студентами почнеться вже 15 грудня цього року і завершиться 2 квітня 2010. Як і минулого року, тестування пройде з 8 загальноосвітніх предметів, серед яких кожен учасник зможе вибрати до п'яти.

Українська мова та література стане предметом тестування 14, 15 і 16 червня, іноземна мова - 18 червня, математику майбутні абітурієнти будуть здавати 21-го і 22-го числа, а історію України - 24-го. Наступного дня відбудеться тестування з фізики, 29 червня випускники будуть оцінювати свої знання з хімії. 1-го і 5-го липня відбудеться завершальне тестування - з біології та географії.

В інформаційному центрі відзначають, що обов'язкове для всіх вступників тестування з української мови та літератури буде проходити протягом трьох днів, а не одного, як це було в 2008-2009 роках. Разом з тим для проведення тестування з іноземної мови Українському центру оцінювання якості освіти відведено лише один день, а не дві, як це було цього року.

До 25 липня 2010 результати ЗНО-2010 будуть оголошені, а ще через 5 днів УЦОЯО має надіслати сертифікати з результатами всім його учасникам. Учасники, незгодні з результатами, будуть мати в наступному році тільки 3 дні для подання відповідних апеляцій.

Також відтепер для абітурієнтів буде обов'язковим проходження двох тестувань - з української мови та літератури (для всіх) і з математики або історії України (на вибір, залежно від профілю обраної спеціальності). Також, як і планувалося, починаючи з 2010 року всі учасники оцінювання будуть отримувати зошити із завданнями тільки українською мовою, повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі