друкувати


Податкова почала активну боротьбу з зарплатами "в конверті"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 04:57:32
Працівники податкової міліції Києва виявили підприємство, що обслуговувало один з найбільших гіпермаркетів столиці, платячи своїм робітникам зарплату "у конверті". Про це повідомили в прес-службі Державної податкової адміністрації України.

Під час перевірки було встановлено, що бізнесмени використовували працю понад півсотні нелегально найнятих працівників. Таким чином, керівники підприємства заощаджували не тільки на сплаті податку з доходів фізичних осіб, але й на внесках у Державні фонди (пенсійні, зайнятості та інші). Податківці вилучили не тільки оригінали табелів робочого часу, але й розписки про суми отриманих коштів із вказівкою дати виплати і прізвищ "нелегалів".

Зібрані матеріали передані прокуратурі для вирішення питання про порушення щодо чиновників підприємства кримінальної справи за статтею 175 КК України.

У цілому, з початку року податкова міліція столиці направила в органи прокуратури понад 100 матеріалів за фактами виплати заробітної плати "у конвертах", повідомляє Український Бізнес Ресурс.

Обговорити на форумі