друкувати


ТРК НТК: Події дня. 17.09.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 04:20:39
Економічна криза змушує економити заклади освіти. Про це йшлося на засіданні виконавчого комітету Коломийської міської ради. До речі, його провели спільно з управління освіти та відділом культури і туризму в ЗОШ №5. Обговорювали найважливіші проблеми цих галузей та затвердили фактичну мережу освітянських установ.

Новий майданчик зі штучним покриттям відкрили у Гвіздецькій школі-інтернаті. Це подарунок голови ОДА Миколи Палійчука. На облаштування спортмайданчика використали 100 тисяч гривень, які подарував очільник області на травневому аукціоні. Спеціально до відкриття провели виставку малюнків на асфальті на спортивну тематику.

У понеділок, 21 вересня в Коломиї перебуватиме наш земляк, лідер "Фронту змін" Арсеній Яценюк. Приходьте на площу Відродження біля міської ратуші о 12:00 годині.

Рятувальники відзначають професійне свято. Вже другий рік поспіль проводять урочистості, кращих нагороджують грамотами, вшановують ветеранів. Радіють, що свято ніщо не затьмарює. Еменесівці успішно рятують людей та державне майно.

"Профілактична робота по попередженню вживання школярами наркотиків, алкоголю та захворювання ними на СНІД" - круглий стіл на таку тему пройшов у Коломиї. На зустріч запросили педагогів, батьків та учнів міських шкіл. Захід провели на базі школи №5, під керівництвом начальника міського управління освіти Марії Грицан.

16 вересня минув рік від початку світової економічної кризи. Вона завдала багато збитків. Але все-таки, не зупинила розвитку держави та регіонів. Наприклад, у Залучі двоє приватних підприємців відкрили сучасний міні-маркет. Асортимент у ньому приємно вражає.

А про вчинення злочинів на території Коломиї розкаже співробітник міліції Роксана Баранська.

У Коломиї перебуває румунська делегація. Представники Союзу українців, дирекція, професори та студенти коледжу мистецтв з міста Ясси свій візит зробили у педагогічний коледж. Пробудуть закордонні гості в нашому місті два дні. Тут вони представлять своє мистецтво, познайомляться з педколеджем та відвідають визначні місця Коломиї.

На Івано-Франківщині вдруге за рік зацвіли каштани. Цвіт з'явився на деревах на яких вже давно опало листя. І хоча на гілках ще тримаються колючі плоди - це не завадило природі примостити там біло-рожеві суцвіття. Природну аномалія спровокувало бабине літо і надмірна загазованість. Зазвичай, кажуть екологи, вдруге зацвітають ті дерева, які ростуть поближче до автодоріг. Адже загазованість та температура повітря на вулицях завжди вища, ніж у парках. Ботаніків такими сюрпризами уже не здивуєш. Таке явище притаманно природі. Через нетипову погоду останнім часом часто зацвітають не лише каштани, а й черешні, яблуні та калина. Якщо цвітіння не масове - деревам нічого не загрожує. Рослина може просто ослабнути, але не загинути. Проте, сподіваються, що цього не станеться. А ще, за народними прогнозами це може свідчити про те, що українців цьогоріч чекає морозна та сніжна зима.

21 вересня відбудеться святкова лінійка, присвячена 65-річчю ЗОШ №8. Запрошуються учні, батьки, вчителі. Початок об 11:00 годині.
Завантажити сюжет ...

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі