друкувати


Рогатин: Освячено капличку на території райвідділу ГУ МНС

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 04:12:37
Самовіддана і беззастережна служба рятувальника невіддільна від милосердя та жертовності, які є справжніми християнськими чеснотами. Виїжджаючи на бойові завдання і виконуючи з ризиком для власного життя професійний обов’язок, рятувальники самі потребують божої опіки та захисту.

У зв’язку з цим у рамках святкування професійного свята – Дня рятувальника – у рогатинських рятувальників відбулася ще одна визначна подія – освячення каплички Ангела-Хоронителя на території Рогатинського райвідділу ГУ МНС в області, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківської області.

Дійство освячення каплички перетворилося на справжнє свято людської духовності, на яке до рятувальників завітав начальник Головного управління МНС в області генерал-майор служби цивільного захисту Микола Джумаджук, представники органів виконавчої влади, духовенства, бізнесу та силових структур. Особливої святковості події надавала присутність трьох всечесних отців – представників різних релігійних конфесій, які відправили Службу Божу. Над давнім Рогатином до осіннього голубого і такого сонячного неба линули слова святої молитви, освячуючи місто, рогатинський підрозділ, капличку та всіх присутніх своєю благодаттю та милосердям. І вірилося, що божа ласка та опіка зійде на ці сиві від давнини місця, що запанує у світі мир та злагода, що біди віднині обминатимуть людські оселі. Після молитви священики благословили та освятили капличку Ангела-Хоронителя, зазначивши, що відтепер це місце святе, воно буде дарувати рятувальникам своє благословення і свій захист, які їм так необхідні у повсякденній нелегкій і небезпечній для життя службі. Всечесні отці також освятили весь особовий склад рогатинського підрозділу та техніку, яка стоїть на озброєнні. За словами начальника Рогатинського РВ ГУ МНС в області Володимира Кузика, будівництво каплички стало спільною справою і рятувальників, і місцевих меценатів, що свідчить про те, що служба "101" стала дійсно народною службою порятунку, спільною благородною справою всіх людей в ім’я безпеки і благополуччя...

Дні минатимуть за днями, на зміну осені прийде зима, у будь-яку пору року чи доби лунатиме сигнал "Тривога", за яким рогатинські рятувальники виїжджатимуть на чергове бойове завдання, але віднині їх завжди проводжатиме і зустрічатиме висока фігура Ангела-Хоронителя, даруючи їм своє боже благословення і свій все благий захист.



Обговорити на форумі