друкувати


Департамент виконання покарань: У тюрмі у волейбол грали...

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 03:56:59
"Державна кримінально-виконавча служба України бере курс на активну співпрацю з громадськістю, причому, відбуватись це повинно на засадах партнерства", - повідомив заступник начальника установи №41 (що у Товмачику Коломийського району) з соціально-виховної і психологічної роботи Степан Потятинник. – "Це сприятиме ресоціалізації засуджених, і першим кроком на цьому шляху став волейбольний турнір, на який запросили журналістів. Такий захід тут проводиться уперше, і є сподівання, що традиція приживеться".

Попередньо у колонії відбулись волейбольні змагання між усіма дванадцятьма відділеннями. Третє місце виборола команда другого відділення. Друге – п’ятого, а перемогу здобули волейболісти десятого відділення. Власне, їм і випала честь зіграти супер–гру з командою адміністрації колонії.

За адміністрацію виступав заступник начальника управління Держдепартаменту України з питань виконання покарань у Івано-Франківській області, підполковник внутрішньої служби Василь Бурак, заступник начальника установи Степан Потятинник, інші посадовці установи. На стадіоні панував дух спортивного суперництва азарту. Засуджені активно підтримували свою команду, гучно вітаючи кожен влучний пас і м’яч у рахунок перемоги. Після двох перемог команда адміністрації нарешті здалася – з рахунком 3:2 перемогу святкували не тільки волейболісти десятого відділення, а й усі засуджені. Ця перемога стала для них великим спільним святом, яких за колючим дротом крайньо мало. Звісно, там не курорт, але такі заходи, як волейбольний турнір, сприяють порозумінню між засудженими і адміністрацією, повертають покараним усвідомлення того, що життя продовжується і вибір на користь нормального життя зробити ніколи не пізно.

Автор: Софія ОНИКІВСЬКА, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі