друкувати


Бойкот від "Вашої надії"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-18 12:04:38
У час кризи українцям, які боргують банкам, треба дати кредитні канікули, заявили вчора представники першої в Україні юридично-охоронної атиколекторної компанії "Ваша надія".

"У багатьох країнах такі канікули уже введені, — розповідає Коломия ВЕБ Порталу голова координаційної ради компанії Федір Олексюк. — Зокрема у Росії, якщо громадянин обґрунтував свою неплатоспроможність, то він отримає відтермінування виплат. А в багатьох державах Європи діяльність колекторних компанії просто заборонена. Тільки не в Україні".

Хоча, за словами пана Олексюка, договори, які сьогодні позичальники укладають з банками, не завжди можна вважати дійсними, адже в них часто можна знайти моменти, що свідчать про порушення чинного законодавства. Тому люди мають повне право поскаржитися до суду, виграти процес та сплачувати борг без відсотків. Проте судитися у наш час далеко недешево. Скажімо, навіть послуги нотаріуса коштують близько двох тисяч гривень, проте часто навіть такі кошти вартують вашого спокою.

Представники "Вашої надії" закликали оголосити бойкот нечесним банкам. Звідти треба забрати депозити та не укладати з такими фінустановами ніяких договорів.

Автор: Галина ПЛУГАТОР, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі