друкувати


Кожній садибі по категорії

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 12:42:04
Днями в селищі Верховина у приміщенні туристично-інформаційного центру відбувся семінар з питань категоризації садиб сільського зеленого туризму та безпеки туристів.

Організували семінар головне управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації спільно з Івано-Франківською обласною організацією Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні. Аудиторію семінару представляли власники садиб сільського зеленого туризму, повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Голова Івано-Франківської обласної організації Спілки сприяння розвитку сільського зеленого туризму в Україні Павло Горішевський ознайомив учасників семінару з вимогами до облаштування садиб та механізмом їх категоризації. Також було сформовано список садиб сільського зеленого туризму Верховинщини, у яких цього року буде проведена категоризація на виконання розпорядження голови облдержадміністрації.

На семінар був запрошений Юрій Бурачок, начальник сектору наглядово-профілактичної діяльності Верховинського регіонального відділення головного управління Міністерства надзвичайних ситуацій в Івано-Франківській області. Озвучуючи вимоги правил пожежної безпеки та рекомендації для власників садиб він згадав про фатальні наслідки, в тому числі і в селищі Верховина, до яких призводить нехтування цими правилами.

Тему безпеки туристів продовжив Іван Філіпчук, працівник гірського пошуково-рятувального пункту, який ознайомив присутніх з правилами безпеки та поводження в горах. А також розповів про необхідність користуватися послугами рятувальних служб та кваліфікованих провідників при організації самодіяльних походів в гори, особливо в зимовий період, для попередження виникнення нещасних випадків.

Про розвиток сільського зеленого туризму в області, діяльність управління туризму та Акредитаційної комісії з видачі дозволів на право здійснення туристичного супроводу фахівцями проінформувала начальник відділу розвитку туристичної індустрії головного управління з питань туризму, євроінтеграції, зовнішніх зв’язків та інвестицій облдержадміністрації Наталія Близнюк. У семінарі взяв участь Богдан Пернак, заступник голови правління громадської організації Асоціації виробників органічної продукції "Чиста флора", який розповів про стандарти екологічно чистих продуктів та про можливості їх сертифікації.

Обговорити на форумі