друкувати


"Мировые парни" з України

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-17 11:12:09
Військовослужбовці Сухопутних військ представлять Збройні Сили України на конкурсі військово-професійної майстерності військовослужбовців дружніх армій "Мировой парень", який розпочався у Москві. Цьогоріч він присвячений 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941 - 1945 років.

У конкурсі беруть участь військовослужбовці держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав. Збройні Сили України на ньому представляють заступник командира взводу – командир відділення розвідувальної роти 80-го окремого аеромобільного полку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України старший сержант Віктор Поліщак, а також курсанти факультету аеромобільних військ Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного солдати служби за контрактом Олег Дмитрук та Марина Цвіловська, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Організатори заходу поставили за мету на підставі оцінки стану індивідуального вишколу учасників конкурсу виявити найбільш професійно підготовлених військовослужбовців військової служби за контрактом збройних сил держав-учасниць Співдружності Незалежних Держав.

Під час участі у конкурсі його учасники обміняються досвідом організації та проведення змагань з військово-професійної майстерності серед військовослужбовців військової служби за контрактом, визначать порядок взаємодії з органами управління Збройних сил Російської Федерації щодо проведення спільних заходів з відзначення 65-ї річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні.

Варто додати, що торік на той час ще військовослужбовець окремого полку зв’язку 13-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України солдат служби за контрактом Олег Дмитрук також брав участь у конкурсі "Мировой парень", який проходив за участю представників армій 9 країн СНД.

Загалом він отримав диплом лауреата конкурсу та медаль, престижний диплом переможця у номінації "Професіонал", яка включала розвідувальну підготовку, зокрема, подолання штурмової смуги перешкод у індивідуальних засобах захисту. Крім того, український військовий отримав диплом у номінації "Атлет", диплом Олімпійського комітету Російської Федерації, грамоту за перше місце у змаганнях з фізичної підготовки серед учасників конкурсу, а також грамоту за артистизм, виконавчу майстерність і життєву правду в творчості.

За клопотанням командира 13-го армійського корпусу солдат служби за контрактом Олег Дмитрук був відібраний кандидатом на вступ до Академії Сухопутних військ імені Гетьмана Петра Сагайдачного і невдовзі став курсантом цього вищого військового навчального закладу.

Обговорити на форумі