друкувати


Як уникнути катастрофи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-16 03:14:25
На Прикарпатті затверджено комплексний план заходів щодо підвищення готовності органів управління і сил цивільного захисту до дій в умовах можливих надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду 2009-2010 років. Відповідне розпорядження підписав голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

Основними завданнями комплексного плану є: забезпечення сталої роботи економіки і об'єктів життєзабезпечення населення області під час ускладнення погодних умов; контроль за здійсненням заходів щодо захисту населення, господарського комунального комплексу від можливих надзвичайних ситуацій; створення умов для швидкої ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, мінімізації збитків від них.

Для забезпечення цих завдань визначено низку заходів, терміни їх виконання, а також конкретних виконавців. Так, до першого листопада будуть створені міжвідомчі мобільні оперативні групи для роботи безпосередньо в місцях виникнення НС, збору, опрацювання і передачі інформації керівному складу району (міста); до 15 жовтня буде здійснена перевірка готовності сил і засобів підприємств, організацій та установ паливно-енергетичного комплексу до роботи в складних погодних умовах.

Також зобов'язано ГУ МНС України в області, управління з питань надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, райдержадміністрації, міськвиконкоми постійно організовувати роз'яснювальну роботу серед населення щодо дотримання правил безпеки при загрозі та виникненні надзвичайних ситуацій осінньо-зимового періоду, а у випадку виникнення надзвичайної ситуації доводити до мешканців краю достовірну інформацію про її наслідки.

Координацію роботи та узагальнення інформації щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця - управління з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи облдержадміністрації (В.Семенів), повідомляє прес-служба Івано-Франківської ОДА.

Обговорити на форумі