друкувати


Семінар аграріїв Івано-Франківщини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-16 01:36:06
За участю активістів Народної Партії, на Прикарпатті відбувся науково-практичний семінар з проблем ефективності агропромислового комплексу. Ініціатором зібрання аграріїв Прикарпаття виступив Івано-Франківський коледж Львівського національного аграрного університету в особі директора навчального закладу, заслуженого працівника сільського господарства, кандидата сільськогосподарських наук Костюка Богдана Андрійовича.

До Івано-Франківського коледжу Львівського національного аграрного університету з’їхалися голови районних колективних сільськогосподарських господарств, керівники з захисту рослин, а також представники селянсько-фермерських господарств, начальники управлінь агропромислового комплексу районів, повідомляє Івано-Франківська регіональна організація Народної Партії.

Відкриття заходу розпочалося з виступу Сухолиткого Миколи Васильовича, начальника головного управління аграрної політики облдержадміністрації, заступника голови Івано-Франківської обласної організації Народної Партії, який відзначив успішне проведення жнив в області, що становить 95% станом на сьогоднішній день. Учасників зібрання цікавили наболілі питання, зокрема – прогнозовані ціни і кредити, ринок збуту, якість паливно-мастильних матеріалів за пільговими цінами, а також пріоритетні сільськогосподарські культури.

Учасники науково-практичного семінару, поділившись досвідом роботи, дійшли до спільного висновку – що в умовах кризи в нинішньому році не потрібно поспішати збувати за безцінь зерно. З урахуванням, того, що на планеті збільшуються потреби в продуктах тваринництва, фуражне зерно згодом теж буде в ціні. Поряд з традиційними культурами, пріоритетними для нашого регіону були визначені наступні: лікарські рослини, мак, гірчиця, ріпак, льон, картопля.

На семінарі виступили науковці з Львівського національного університету, Івано-Франківського аграрного коледжу Львівського національного аграрного університету. Учасники на демонстраційних полях селянського-фермерського господарства Володимира Григорука ознайомилися з сучасними технологіями вирощення капусти (на 15 га вирощується 7 видів продукції), та експозицією сільськогосподарської техніки. Тож є впевненість, що науково-практичний семінар з проблем ефективності агропромислового комплексу, безумовно, приніс багато корисного для всіх працівників сільського господарства нашого краю.

Обговорити на форумі