друкувати


"Рапід Трайдент – 2010"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-16 11:05:21
Вчора на базі Міжнародного центру миротворчості та безпеки, що розташований на Львівщині, розпочалася триденна конференція з розробки концепції спільного українсько-американського командно-штабного навчання із залученням військ "Рапід Трайдент – 2010".

Роботу конференції очолюють з української сторони - заступник командира 8-го армійського корпусу Сухопутних військ ЗС України генерал-майор В’ячеслав Назаркін, з американської - представник Командування Збройних сил США в Європі пан Ларі Еріксон. В ході роботи конференції її учасники планують визначити строки проведення майбутніх маневрів та заходи з його планування, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Зокрема, учасники конференції спільно розроблять концепцію спільного українсько-американського командно-штабного навчання "Рапід Трайдент – 2010" та структуру проведення польової та командно-штабної фаз, визначать рівень співкерівників навчання, сили та засоби, які залучатимуться до нього тощо. Також обговорюватимуться питання проведення під час навчання оцінювання підрозділів Збройних Сил України в рамках Концепції оперативних можливостей НАТО. Крім того, будуть обговорені питання щодо запрошення інших країн до участі у кожній з фаз навчання.

Обговорити на форумі