друкувати


Наторгували на сім мільйонів штрафу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 05:00:31
Понад 7 млн грн штрафних санкцій з початку року сплатили суб’єкти господарювання Івано-Франківщини за порушення готівкових розрахунків із споживачами.

Такі результати перевірок, проведених працівниками податкової служби області. Загалом, за вісім місяців року перевірок на предмет дотримання вимог законодавства щодо здійснення розрахункових операцій було здійснено 1559, з них 57 комплексних, повідомляє відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Івано-Франківській області.

"Грішать" підприємці краю, що працюють у сфері торгівлі та громадського харчування, і реалізацією необлікованого у встановленому порядку товару. Так, лише в серпні п.р. зі 124 проведених перевірок у 83 випадках встановлено порушення вимог Закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій в сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", а саме: неведення у порядку встановленому законодавством обліку товарних запасів на складах або за місцем їх реалізації. За результатами розгляду матеріалів перевірок сума застосованих фінансових санкцій становить 548,9 тис. грн, з них 116,3 тис. грн за продаж товару, необлікованого у встановленому законодавством порядку.

Наразі на Прикарпатті зареєстровано 5362 суб'єктів підприємницької діяльності, які здійснюють діяльність через 7076 зареєстрованих реєстраторів розрахункових операцій.

Обговорити на форумі