друкувати


Виграла в лотерею 3 млн — віддала жебрачці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 04:00:13
У Нігерії жінка, яка виграла в лотерею значну суму, віддала гроші вуличній жебрачці через годину після вручення їй чека. 46-річна жителька Лагоса Розмарі Обіекор виграла понад три мільйони найр (приблизно 15 700 євро) у Національну спортивну лотерею.

На церемонії вручення грошей, що демонстрирувалася по місцевому телебаченню, на запитання, як вона витратить виграну суму, Розмарі заявила, що віддасть гроші першому жебраку, якого зустріне, повідомляє "Рівне вечірнє".

Як пояснила жінка, вона чула багато історій про те, як люди, які виграють у лотерею, починають витрачати ці гроші, а потім з ними стається велика кількість нещасть. Тому переможниця, за її словами, вирішила не випробовувати долю і віддати виграш першому зустрічному жебраку.

Розмарі забрала свій чек, зняла готівку і, як і обіцяла, відразу ж віддала всі гроші жебрачці, яка із дворічною дитиною сиділа на вулиці, просячи милостиню. Коли Розмарі вручила щасливиці сумку, повну банкнот, та почала кричати від захоплення й обіймати усіх. Жебрачка подякувала переможниці за добродійність і пообіцяла, що на ці гроші негайно відкриє торгівлю якою-небудь їжею. Перш ніж піти, нова мільйонерка обділила скромними сумами й інших жебраків на вулиці.

До речі. Росіянин, який виграв у "Держлото" 35 млн рублів (близько 7 млн грн), теж планує частину грошей пустити на добродійність. 51-річний слюсар Євген Сидоров з Липецької області пообіцяв, що на частину виграних коштів впорядкує рідне село. Сидоров хоче відкласти 5 мільйонів і на них прокласти гарні дороги, очистити місцеві ставки, поправити береги і запустити рибу. Разом із братами й другом Сидоров збирається потім відкрити бізнес на облаштованих ставках — поставити будиночки для туристів, створити гарні умови для риболовлі і відпочинку.

Обговорити на форумі