друкувати


Міліція гартується в Лисці

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-15 11:07:54
Учні та студенти заполонили класи шкіл та аудиторії вищих навчальних закладів країни. А от курсанти-першокурсники Прикарпатського юридичного інституту протягом року опановуватимуть знання у навчально-тренувальному центрі "Лисець".

Така доля людей в уніформі — вони мусять перебороти всі труднощі і незгоди міліцейської служби. 150 першокурсників вищої міліцейської школи живуть за напруженим розпорядком дня. Підйом, зарядка, сніданок, навчання — і так далі. Жартують: щоби служба медом не здавалася, повідомляє ОТБ Галичина.

Для дівчат, яких на першому курсі 44, діє полегшений режим. Вони проживають в умовах, наближених до домашніх, тобто ночують за межами тренувального центру. Але все решта — без пільг. Та першокурсниці не нарікають.

Для курсантів створено всі умови для фізичного удосконалення. Попробуй бути інакшим — їхня майбутня служба небезпечна і важка. Хоча, як жартують в народі, назвався грибом — лізь у борщ. Міліція не терпить немічних працівників. А щодо їди — то тут завжди охайно і смачно.

Всі курсанти-новачки пройшли курс молодого бійця. Перебування в режимі, наближеному до військового — це основне перед прийняттям присяги на вірність Україні. Майже всі першокурсники ще пороху не нюхали. Тут нанюхаються.

"Ми задоволені нашим набором, — говорить Михайло Нагорняк, заступник начальника юридичного інституту. — Середній конкурс атестатів показав, що він є нормальний. 303,3 — це хороший показник. І результати ми бачимо сьогодні. Почалися перші семінарські заняття, і в нас на "добре" і "відмінно" навчається більшість курсантів. Попереду, 25 вересня у нас присяга, і ми будемо говорити про те, що українська міліція поповнилася новими рядовими".

Здавна пам'ятаємо: важко в навчанні — легко в бою. Сподіваємося, боїв не буде, але треба бути готовим до всього. Держава забезпечує курсантів необхідним — харчує, одягає, вчить. А що ще треба, щоб вірно служити українському народу.

Обговорити на форумі