друкувати


В полі виорали міни…

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 06:24:44
До оперативно-рятувальної служби і далі надходять повідомлення від мешканців краю про виявлені ними вибухонебезпечні предмети часів минулих воєн.

З початку вересня група піротехнічних робіт Головного управління МНС в області вже більше десяти разів виїжджала на вилучення небезпечних знахідок, ними знешкоджено шість десятків одиниць застарілих боєприпасів. Днями на вибухонебезпечні предмети – а це три мінометних міни – натрапили мешканці Лісної Слобідки на Коломийщині, повідомляє Центр пропаганди ГУ МНС в Івано-Франківської області.

Того дня працівники одного із місцевих господарств проводили в полі посівні роботи. Першим небезпечну знахідку помітив тракторист. Усі роботи в полі зупинили. Про знайдені вибухонебезпечні предмети люди одразу повідомили сільського голову, а той в свою чергу місцевих рятувальників.

Як зазначають сапери МНС, оскільки вибухонебезпечні предмети мали механічні пошкодження їх не можна було транспортувати, адже це могло би призвести до непередбачуваних наслідків, тому виявлені мінометні міни піротехніки знешкодили одразу ж на місці знахідки.

Головне управління МНС в області вкотре звертається до всіх мешканців краю бути обережними при виявленні вибухонебезпечних предметів, обов’язково дотримуватись відповідних правил безпечної поведінки.



Обговорити на форумі