друкувати


Виробники медпрепаратів б'ють на сполох

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 04:13:47
Україну заповнюють медичні препарати іноземного виробництва, від яких немає користі – заявляють українські фармацевти. Об’єднання промисловців медичної галузі називає 21 препарат, які мають заборонити в країні. Представники іноземних фірм-виробників такі заяви називають чорним піаром і вже готують позови до суду.

Українські виробники медичних препаратів скаржаться на колег-іноземців. 75 відсотків грошей на ринку ліків забирають закордонні компанії. А українські аналоги дешевші, іноземні – не завжди якісні.

Українських виробників підтримав профільний парламентський комітет. Лише торік завезено 12 млн упаковок, наприклад, "Мезиму", на який скаржаться через його неефективність. І, виходить, мільйонні прибутки отримані нечесно.

Парламентський комітет ініціюватиме заборону реклами цих ліків та зняття їх з реалізації. Збираються і стягувати штрафи з виробників.

Діагноз нинішнього конфлікту на фармацевтичному ринку поставили у київській аптеці.

Також ходять чутки, що просто дві компанії щось не поділили і утворився скандал.

Українські виробники найближчим часом збираються оприлюднити назви ще низки ліків, які, на їхню думку, не приносять користі, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі