друкувати


Вилікувати рак за 60 хвилин

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 03:44:44
Учора під Києвом відкрилася унікальна кібер-клініка, у якій із точністю до 0,2 міліметра знищують злоякісні пухлини навіть на дихаючих легенях і спинному мозку.

Перша і поки що єдина у Східній Європі кібер-клініка розташувалася за п’ять кілометрів від столиці — у селі Капітанівка. За словами керівника медичного центру, академіка Юрія Спіженка, її "родзинка" — надчутливий апарат, у якому роль "ножа" виконує пучок радіоактивних часток. Приціл наводять на пухлину, опромінюють її менше години. Патологічне утворення зморщується, а потім замінюється сполучною тканиною. І все — людина стає абсолютно здоровою. Якщо в пацієнта була тільки одна чи дві пухлини, рак справді можна вилікувати за один сеанс.

Як розповів голова Національної ради з питань охорони здоров’я при Президенті України, завідувач кафедри нейрохірургії Національної медичної академії післядипломної освіти імені Шупика, професор Микола Поліщук, кібер-ніж — це апарат, на порядок кращий від гамма-ножа: "По-перше, гамма-ніж застосовують тільки при патологіях головного мозку: пухлинах, ангіомах тощо. По-друге, гамма-ніж знешкоджує тільки невеликі утворення — не більше трьох сантиметрів у діаметрі. Якщо пухлина велика, цей апарат просто її "не візьме". По-третє, під час опромінення гамма-ножем обов’язково треба жорстко фіксувати голову пацієнта, щоб пухлина не "вислизнула" з-під прицілу променів. Це створює багато незручностей при лікуванні хворих.

А кібер-ніж може знищувати пухлини абсолютно всіх локалізацій — хоч головного мозку, хоч нирок чи легенів. Крім того, кібер-апарат ефективний і проти зовсім малих пухлин, і проти утворень розмірами шість-сім сантиметрів і більше". Спеціаліст каже, що кібер-ніж надзвичайно ефективний при пухлинах простати (виліковуює від 90 до 100% хворих), нирок, легень, головного мозку і всіх інших локалізацій. А для пацієнтів із пухлинами спинного мозку це чи не єдиний шанс на порятунок. "Спинний мозок дуже чутливий до будь-якого впливу, — пояснює пан Поліщук. — Якщо його опромінювати іншими приладами, може настати параліч. А кібер-ніж виконує роботу настільки точно, що здорові тканини лишаються неушкодженими. На сьогодні такого результату неможливо досягти жодним іншим методом".

Автор: Наталя РОТАЙ, "Україна молода"
Обговорити на форумі