друкувати


Сьогодні відкривається "ГогольFest-2009"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 01:41:01
З 11 по 27 вересня 2009 року відбудеться щорічний Міжнародний фестиваль сучасного мистецтва "ГогольFest", в якому візьмуть участь музичні та театральні колективи з 20 країн світу. Програмою фестивалю запланований ряд майстер-класів українських письменників і творчий вечір Андрія Куркова, перформанси, презентації книг і літературні зустрічі. Основні заходи пройдуть в київському Культурно-мистецькому і музейному комплексі "Мистецький арсенал" (вул. І.Мазепи, 30).

В рамках фестивалю з концертами виступлять українські групи "Lюk", "Перкалаба", "Крихітка", "Віранда", "Пропала Грамота", лаунж-дует "HVOYA" featMaluma & Takete, "Сонцекльош", "Полікарп", ансамблі "Нова музика в Україні", "Кластер", "Nostritemporis", а також "Київські солісти" з програмою "Концерт Сходами" і польсько-український квартет ім. Шимановського. З іноземних гостей - групи "Stoma", "Raaskalbomfukkerz", "TheMoiNonPlus" (Нідерланди), ансамбль "Accrochenote" (Франція), "RenatoBorghettiQuartet" (Бразилія) та інші.

Вперше в рамках фестивалю з 17 по 21 вересня відбудеться український театральний шоу-кейс. Українські режисери представлять свої роботи "Сволота" (реж. О.Білоус), "Смерть Гоголя" (реж. В.Троїцький), "Розпусник" (реж. О.Крижановський), "Жінка з Минулого" (реж. Д.Богомазов), "Гравці" (О.Ліпцин), "Палата N6/Underground" (реж. Раду Поклітару), "Едіп. Софокл. ІІІ" (реж. В.Троїцький), "Ленін Love, Сталін Love" (реж. А.Жолдак). Крім того, в театрі ім. Франка відбудеться київська прем'єра постановки Д.Богомазова "Гамлет".

Іноземні учасники фестивалю представлять спектаклі "Нінгйо" (реж. Н.Сейлер, Швейцарія), "Старухи" (реж. Ф.Павлов-Андреєвич, Росія), "Столик" (Карбідо, Польща), "Keskusteluja" (Віллі Валло & Кулле Хаккарайнен, Фінляндія), "М3" (Mr. Kubik, Іспанія), "Минуле попереду" (Німеччина), "Череп з Коннемари" (пермський театр "Біля мосту", реж. С.Федотов) та інші.

Вистави відбудуться на сценах Нового театру на Печерську, київського театру "Вільна сцена", Київського академічного драматичного театру на Подолі, Національної опери України.

Також в рамках "Гогольfest" 15 вересня відбудеться "KoktebelJazzFestival Аfterparty" за участю груп з України і Білорусі - "Akana", "PurPur", "188910", "Срібне Весілля", а 19 вересня - "MolokoMusicFestival", повідомляє Газета.UA.

Обговорити на форумі