друкувати


Геть рибний запах з європейського міста

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 12:08:39
Рибу, яку продавали в центрі Івано-Франківська, конфісковано. Про це на черговій оперативній нараді в міського голови повідомив начальник відділу дільничних інспекторів міліції Івано-Франківського МВ УМВС старший лейтенант Андрій Воробчак.

Торгові ятки з рибою зникли з центру завдяки роботі комісії з ліквідації стихійної торгівлі. За словами її голови Івана Ляховича, у продавців конфіскували 1271 рибину. Суд наклав на них адміністративне стягнення. Риба, за рішенням суду, передана міліції та підлягає утилізації, повідомляє газета "Репортер".

Веде комісія боротьбу і зі стихійною торгівлею кавунами. Кавуни у продавців також планують конфіскувати і вони також мали б підлягати утилізації. Проте Віктор Анушкевичус зауважив, що краще було б їх відвозити дітям у школи-інтернати. Та це не так вже й просто, запевняють у міському управлінні торгівлі. Адже, щоб конфісковані кавуни потрапили до дітей, потрібно рішення суду, що ця продукція є вилученою. Потім треба ще зробити аналізи в карантинній службі і аж потім везти в школи.

Роботу комісії можна помітити і на Привокзальній площі, запевняє Іван Ляхович — "частину людей ми вже звідти забрали". Працюють і з сільськими жіночками, які торгують на вулиці Незалежності. "Ми поводимося нормально, цивілізовано, — каже Іван Ляхович, — спочатку повідомляємо". Тобто кожному з торгуючих дають звернення, в якому йдеться: "Вами здійснюється незаконна торгівля продовольчими товарами на самовільно зайнятій території. Зобов’язуємо вас припинити незаконну торгівлю".

Також торговцям пропонують звернутися до адміністрації ринків щодо надання торгових місць. "Це для того, аби людина знала, що ми від неї вимагаємо, — каже Ляхович. — Та є випадки, коли кілька разів людей повідомляли, а вони не реагують. Тоді є інші санкції — працівники міліції діють згідно із законодавством".

Обговорити на форумі