друкувати


ТРК НТК: Події дня. 10.09.09 (відео)

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-11 10:55:01
Виїзне засідання обласної консультативно-дорадчої ради відбулося на Коломийщині. Головував на заході Ігор Олійник, голова обласної ради. В районі йому показали екологічні об'єкти. Зокрема, побували в Отинії, Підгайчиках, Товмачику, Нижньому Вербіжі. Результати об'їзду озвучать на сесії облради.

Відбувся розподіл коштів Стабілізаційного фонду державного бюджету спрямованих для підтримки продукції тваринництва на виплату дотації за вирощений і проданий молодняк великої рогатої худоби у 2009 році. Згідно наказу головного управління агропромислового розвитку ОДА, Коломийський район отримає більше 113 тисяч гривень за перше півріччя. Даний розподіл затверджений на виконання постанов Кабінету України, які були змінені та доповнені. Зокрема, тепер вирощений та проданий на забій і переробку суб'єктам господарювання, які мають власні переробні потужності, або забитий та перероблений у власних цехах молодняк великої рогатої худоби вартує 1 гривню за кілограм живої ваги. Ці зміни стосуються тільки населення. Прийом документів проводиться по вулиці Моцарта, 10.

Зовнішнє незалежне оцінювання, знову зміни. Тепер замість одного обов'язкового предмета, випускники здаватимуть два. Серед нововведень ще один сюрприз - результати тестів не будуть зараховуватись як підсумки державної підсумкової атестації. Тому учні спочатку здають екзамени, а вже потім - незалежне оцінювання.

Підвальні приміщення деяких коломийських будинків потерпають від вогкості. Серед них є і архітектурні пам'ятки місцевого значення, зокрема Народний дім. Вже півтора місяця навколо цієї споруди ведуться ремонтні роботи. Основне завдання - осушити підвали. Зробити це стало можливим завдяки спонсорським коштам. Їх на реконструкцію виділяє підприємець, який орендує приміщення у Народного дому.

Коломияни та мешканці району зустрічались із поетом, прозаїком та журналістом Ярославом Ткачівським. Захід провела центральна районна бібліотека. Зустріч приурочили новій збірці Ткачівського "Медовий місяць". За неї поета нещодавно відзначили премією Тараса Мельничука.

11 вересня о 10 год. На стадіоні Юність з міні-футболу змагатимуться команди умовно засуджених міста і району, Видатні спортсмени міста візьмуть участь у Всеукраїнському Олімпійському уроці о 14 год. у виховному комплексі №10. Кваліфікаційні змагання з гімнастики пройдуть у першій спортивній школі о 16 год., а 12 вересня в цьому ж закладі пройде першість спортивних шкіл з вільної боротьби. Календарний матч першості України з футболу можна буде побачити 13 вересня на стадіоні Юність о 12 та 14 годинах. Там же пройде і обласна спартакіада Колосу. Школярі гратимуть в шахи в шаховому клубі о 12 годині. Першість клубу "Арніка зі скелелазіння" відбудеться в селі Королівка 13 вересня об 11 годині., а першість міста з міні-футболу серед школярів "Золота осінь" - 16 вересня о 12 годині на стадіоні "Юність". В спортзалі Коломийського Політехнічного коледжу 15 вересня о 14 годині відбудеться матчева зустріч з волейболу між Політехнічним та Педагогічним коледжами.

Міжконфесійна благочинна місія "Україна для Христа" запрошує усіх бажаючих, незалежно від віку, освіти чи конфесії на Біблійне навчання за програмою „Віра в дії”. Навчання безкоштовне. Після закінчення навчання видається відповідний документ. м.Коломия, вул.Драгоманова, 3 у приміщенні міського фонду милосердя.

Коломийський академічний обласний український драматичний театр імені Івана Озаркевича запрошує всіх шанувальників театрального мистецтва на перегляд вистав. 13 вересня о 13:00 годині мюзикл "Кицин дім", о 18:00 годині комедія "Пограбування опівночі".
Завантажити сюжет ...

Джерело: Телерадіокомпанія "НТК"
Обговорити на форумі