друкувати


Діти у горах чекають на шкільний автобус

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-10 03:09:31
На Івано-Франківщині як і в більшості регіонів західної України є чимало розкиданих населених пунктів. З 1 вересня школярі із сіл надіються на шкільний автобус.

Майже 258 тисяч учнів сільських шкіл проживає за межею пішохідної доступності, а в районах, що мають статус гірських, цей показник сягає майже 100%.

За інформацією Міністерства аграрної політики у більш ніж 14-ти тисячах сільських населених пунктів немає шкіл, але там проживають діти віком від семи до сімнадцяти років. Від деяких із цих сіл школи розміщені на відстані п’яти, а то й десяти кілометрів. Унаслідок фізичного зносу матеріальної бази автотранспортних підприємств, що обслуговують сільські населені пункти, ситуація ускладнюється.

У січні цього року постановою Кабінету Міністрів України затверджена програма "Шкільний автобус". Проте, поки уряд планує вирішувати дану проблему, школярі щодня змушені чимчикувати не один кілометр, щоб отримати освіту.

"Для Івано-Франківської області передбачено більше семи мільйонів гривень на виконання державної програми "Шкільний автобус", - зазначає перший заступник начальника управління освіти і науки Івано-Франківської облдержадміністрації Іван Будзак. - На цю суму маємо придбати 37 автобусів. Кошти ще не надійшли".

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі