друкувати


Спорткомплекс за 9 млн гривень

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-10 02:32:31
У Рогатині урочисто відкрито сучасний спорткомплекс "Атлет". Там розміститься філія обласної дитячо-юнацької спортивної школи.

Три місяці тому було досягнуто згоди між власниками комплексу та обласною владою про передачу приміщень на баланс управління освіти облдержадміністрації.

"Відтепер це власність обласного управління освіти. Комплекс ми придбали для того, щоб наші діти з ранку до вечора займалися у цьому залі й зростали здоровими. А завдання влади - створювати сприятливі умови для того, щоб юні спортсмени розвивалися, встановлювали світові рекорди та вигравали міжнародні змагання", - зазначив під час урочистостей з нагоди відкриття голова облдержадміністрації Микола Палійчук.

Голова подякував усім, хто долучився до передачі приміщень громаді: обласному управлінню освіти, котре підтримало ідею придбання спорткомплексу, депутатам обласної ради, які погодилися виділити кошти на придбання закладу.

У дитячо-юнацькій спортивній школі зможуть займатися до 500 учнів. Тут діятимуть секції: плавання, гандбол, дзюдо, настільний теніс, футбол, вільна боротьба, легка атлетика, баскетбол. З дітьми займатимуться 8 підготовлених тренерів. Загалом же у школі - 28 працівників. Дитячо-юнацька спортивна школа фінансуватиметься з бюджету області.

Як зазначила начальник управління науки і освіти ОДА Зінаїда Болюк, за даними досліджень, лише 15% школярів сьогодні є повністю здоровими. Тому відкриття таких закладів потрібне юному поколінню

Говорячи про ціну, а це 9 млн грн, за які придбали спорткомплекс, голова облдержадміністрації назвав її прийнятною. Для того, щоб звести фундамент, стіни та накрити нову будівлю, необхідно витратити від 8 до 12 млн грн. В Рогатині ж для потреб громади області придбали комплекс з усіма необхідними комунікаціями, із готовими спортзалами, басейном, допоміжними приміщеннями.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі