друкувати


До Албанії розробляти "терористичний план"

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-09 01:51:42
Делегація Національної академії оборони України бере участь у конференції з визначення концепції навчання "SEESIM – 2010" в Албанії.

Вчора до албанської столиці Тірани прибула група військовослужбовців та працівників Національної академії оборони України. Делегація провідного вищого військового навчального закладу України на чолі з начальником Центру імітаційного моделювання навчально-наукового центру застосування інформаційних технологій Національної академії оборони України полковником Віктором Бобильовим прибула до Албанії для участі у конференції з визначення концепції навчання "SEESIM – 2010". Українські військові мають змогу відвідати цей захід на запрошення Секретаріату Південно-Східної Європейської оборонної ініціативи, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Метою конференції з попереднього планування навчання "SEESIM – 2010" є обговорення його сценарію, переліку та вимог до учасників, стандартів комп’ютерних систем та засобів зв’язку, що використовуватимуться під час навчання. Також опрацьовуватимуться питання залучення представників міжнародних організацій та узгодження розкладу подальших заходів з підготовки до проведення навчання.

Представники Національної академії оборони України під час конференції з попереднього планування навчань "SEESIM – 2010" планують з’ясувати організаційні питання щодо проведення навчання та розклад подальших заходів з планування та підготовки до його проведення, взяти участь у розгляді загального сценарію навчання, визначити перелік питань, які необхідно відпрацювати до початку наступної конференції у січні 2010 року, а також визначити завдання Оперативної робочої групи на наступну плануючу конференцію та заходи, які необхідно виконати до її початку.

Крім того, наші військові ставлять собі за мету попередньо опрацювати список учасників від української сторони, що братимуть участь у навчанні, вивчити порядок обміну інформацією під час навчання та структуру основної технічної мережі, уточнити план проведення навчальних семінарів, робочих зустрічей, конференцій та календарю проведення навчання, а також уточнити вимоги до конфігурації технічних систем, які будуть використовуватися під час заходу.

Сценарій навчання "SЕЕSІМ – 2010" розгортатиметься навколо серії терористичних актів та інших техногенних та/або природних катастроф, які трапляються в різних регіонах Південно-Східної Європи. Руйнування та людські жертви, що стають результатом цих подій, спонукають цивільні та військові органи влади в країнах-учасницях навчання до рішучих заходів з ліквідації наслідків згаданих надзвичайних ситуацій всередині країни та на регіональному рівні. Серед завдань навчання – розвиток регіональної співпраці між країнами Південно-Східної Європи, ліквідація наслідків лиха, безпека кордонів. Значну увагу під час заходу буде приділено боротьбі з тероризмом та розповсюдженням зброї масового ураження, координації дій при реагуванні на транснаціональні та кіберзагрози, розвитку можливостей країн-учасниць. Конференція з визначення концепції навчання "SЕЕSІМ – 2010" триватиме по 12 вересня.

Обговорити на форумі