друкувати


Одеський привіт з фальшивкою

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-09 10:40:09
Працівники Рожнятівського райвідділу міліції, що на Івано-Франківщині, перешкодили реалізації планів трьох жителів Одеської області, які приїхали на Прикарпаття аж ніяк не милуватися мальовничими краєвидами. Проти одного з них порушено кримінальну справу за скоєння наркозлочину та зберігання і збут підроблених грошей.

Напередодні увечері до відділу внутрішніх справ зателефонувала жителька одного з населених пунктів, яка повідомила про підозрілого покупця у сільському кафе-магазині. Річ у тім, що чоловік намагався розрахуватися за придбаний товар фальшивкою. Коли ж пильна продавчиня викрила його спробу, то незнайомець без вагань розірвав 200-гривневу купюру навпіл і поспіхом вийшов.

Невдовзі правоохоронці вже спілкувалися з жінкою та оглядали місце події. Відтак неподалік згаданого торгівельного закладу члени слідчо-оперативної групи міліції виявили, так би мовити, пояснення доволі дивного вчинку невідомого покупця. У траві біля приміщення крамниці оперативники знайшли ще 5 купюр номіналом 200 гривень з тією ж серією та номером, що і в розірваної банкноти, а також 2 фальшиві "сотки"-близнючки. Не гаючи часу, рожнятівські міліціонери взялися до пошуків їх "господаря". Його затримали згодом у цьому ж селі. Виявилося, що тут проживає його знайомий, з яким свого часу він заприятелював у себе на Одещині. Щодо фальшивки, то затриманий попервах намагався переконати міліціонерів, начебто його самого пошили в дурні – мовляв, підробку йому підсунули під час обміну на іноземну валюту і він про це навіть не здогадувався до інциденту в крамниці.

Утім, давати пояснення 34-річному мешканцеві південного регіону довелося й з іншого приводу. Під час затримання у нього вилучили близько 20 грамів подрібнених головок маку. Наркосировину, як встановили правоохоронці, одесит мав намір збути своїм землякам, а сам її викрав з присадибних ділянок рожнятівців. Не виключено, що й фальшивки мали слугувати платіжним засобом у придбанні маковиння у мешканців Рожнятівського району. Звідки насправді в одесита з’явилися підробки, з’ясовує слідство.

Автор: Зорина КРЕЧКО, СЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі