друкувати


Прикарпатський УБОЗ попрацював у Калуші

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-08 04:04:32
Напередодні вихідних днів у райцентрі Калуші, що на Івано-Франківщині, співробітники спецпідрозділу УБОЗ УМВС в області провели операцію щодо затримання чисельної групи осіб, які на одній з вулиць міста зібралися на так звану сходку.

Правоохоронцям стало відомо про те, що учасники тієї зустрічі мають намір засобами фізичного впливу з’ясувати поміж собою, хто з певних «кандидатів» може бути зверхником злочинних кіл у межах Івано-Франківщини. Річ у тому, що всіх попередників, які називалися такими раніше, зусиллями прикарпатської міліції було заарештовано у минулому та позаминулому роках.

З метою недопущення вчинення злочинів і небажаного розвитку подій, а правоохоронці володіли достовірною інформацію про те, що деякі учасники сходки озброєні, було прийнято рішення вжити превентивні заходи.

Як повідомив керівник прикарпатського УБОЗу полковник міліції Володимир Бульба, бійці спецпідрозділу без єдиного пострілу затримали 17 осіб.

В ході огляду затриманих та салонів їхніх автомобілів міліціонери виявили та вилучили обріз мисливської рушниці, ніж та 4 одиниці засобів травматичної дії. За незаконне поводження зі зброєю ( йдеться про обріз та ніж, який визнано холодною зброєю) порушені кримінальні справи. Засоби травматичної дії також спрямовано на експертизу. Тим паче, що у правоохоронців є певні сумніви щодо дійсності дозвільних документів на право власності на володіння цими засобами деякими особами. Майже усі затримані раніше судимі, найстаршому з них 40 років, наймолодшому – 19. Серед них є особи, які займалися боксом та іншими спортивними єдиноборствами.

Автор: Василь Гультайчук, СЗГ УМВС України в Івано-Франківській області
Обговорити на форумі