друкувати


Коломийщина: Верхній Вербіж відсвяткував 566-ту річницю

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 02:57:27
Село Верхній Вербіж Коломийського району – село унікальне. Цікаво, що до 1947 року воно носило назву Вербіж Вижний.

Уперше згадується в документах 1443 року. А ще назва походить від слова "верба": тут є багато верб та верболазів; вербами обсаджено береги р.Лючки, потоків, ростуть вони на невжитках.

Сільський голова Віктор Андрійчук має добру команду. Люди у Вербіжі енергійній й талановиті, гостинні й обдаровані, тому з ними легко працювати.

Вчора в селі відбувся День села, який розпочався підняттям Державного Прапора України і Державним гімном, повідомляє прес-служба Коломийської РДА.

На свято прибули голова Коломийської районної державної адміністрації Михайло Вінтоняк, його заступники, голова районної ради Дмитро Неміш, районні депутати Михайло Андрійчук і Ярослав Сорич, гості з Донецька.

Поблагословив запрошених священик Іван. З привітальним словом до громади звернулися сільський голова Віктор Андрійчук й гості з району, яких вітали хлібом-сіллю.

Згадали також про підприємців села, які надають потужну допомогу селу. Їх нагороджено грамотами голів райдержадміністрації та районної ради.

До пізнього вечора громаду села й гостей забавляли концертом, а Заслужений артист України Микола Савчук читав гуморески про Вербіж, а для молоді було організовано молодіжну вечірку.

Обговорити на форумі