друкувати


Причиною масового отруєння дітей став кефір

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 12:14:33
Станом на 08.00 7 вересня 2009 р. на стаціонарному лікуванні перебуває 48 дітей. Протягом 6 вересня зі стаціонару у задовільному стані виписано 93 дитини. Загалом у домашніх умовах знаходиться 147 дітей, які продовжують лікування під наглядом лікарів. Медикаментами діти забезпечені, батькам надано інформацію про подальше спостереження, лікування вдома. Видано пам’ятки.

Легкій перебіг захворювання мають 48 пацієнтів, середньої важкості та тяжких немає, повідомляє прес-служба МОЗ України.

За весь час перебігу захворюваності зареєстровано 195 хворих дітей віком від 1,9 до 7 років.

Діагноз, згідно клінічних та лабораторних досліджень, - дизентерія Зонне.

З двох проб кефіру, який поставлявся в дитячі садочки, висівається дизентерія Зонне. Молочний завод, що є поставщиком продукції знаходиться в м .Генічеськ Херсонської області. Підприємство закрито, ведеться слідство прокуратурою АР Крим.

Нагадаємо, 3 та 4 вересня дитячі садочки №№ 5 та 9, з яких було госпіталізовано більшість дітей, було закрито. Крім того, 06.09.09 закритий дитячий садочок № 7.

На сьогодні в м.Джанкой працюють 33 мобільні бригади медичних працівників, які проводять огляди дітей. Шестеро дітей протягом 06 вересня 2009 р. виявлені з іншою гострою та хронічною патологією, призначено планове лікування.

Для розслідування випадку, згідно доручення Кабінету Міністрів України, створена міжвідомча комісія на чолі з Міністром охорони здоров’я В.М.Князевичем. З метою ліквідації спалаху інфекції залучено фахівців МОЗ України, органів та закладів охорони здоров’я, освіти, сім’ї та молоді, органів внутрішніх справ, інших зацікавлених відомств РМ АРК, прокуратури, СЕС, Джанкойської районної держадміністрації та міського виконкому.

5 та 6 вересня 2009 р. проведені засідання оперативного штабу на чолі з першим заступником Міністра охорони здоров’я України, головним державним санітарним лікарем України Біловолом О.М., заступником Міністра охорони здоров’я В.Д.Юрченком та прем’єр – міністром АР Крим Плакідою В.Т. Визначено основні напрямки роботи щодо розслідування випадку та організації надання медичної допомоги дітям, що захворіли.

Робота триває.

Обговорити на форумі