друкувати


На 20-річчя РУХ розкаже про себе

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 11:28:58
З нагоди 20-річчя створення Народного руху України в Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрито виставку "НРУ – 20 років".

Виставлять унікальні експонати з приватних колекції краєзнавців та істориків Прикарпаття. Оригінальні світлини і документальні матеріали мешканці обласного центру зможуть побачити до 30 вересня. А саме: документи Народного руху України, часописи та література різних періодів, агітаційні матеріали, світлини 90-их років; монети і нагороди України.

Дана виставка створена на основі матеріалів фондів Івано-Франківського краєзнавчого музею, обласного осередку НРУ, Молодого Руху, приватної збірки історика, заслуженого працівника культури України Петра Арсенича та збірки прикарпатського колекціонера Богдана Любомудрова.

Слід віддати належне РУХові як політичній силі, яка об'єднала у своїх рядах на той час найбільш прогресивних громадян різних політичних переконань починаючи від ліберально налаштованих комуністів до радикальних націоналістів. Він об'єднав усіх, хто підтримував демократичні реформи в Україні, незалежно від етнічного походження.

Верховна рада України постановили з нагоди свята видати ювілейну монету.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі