друкувати


Івано-Франківськ: Ох вернісаж, ох вернісаж!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-07 10:31:33
Вже традиційно у першу неділю золотої осені в обласному центрі Прикарпаття проходить міжнародний фестиваль "Карпатський вернісаж". Організаторами виступила обласна та міська влада Івано-Франківська.

Якщо минулого року Палійчук та Анушкевичус побили горщики із-за того хто вважатиметься організатором свята українського народного мистецтва, то зараз схоже між двома керманичами настав період домовленостей.

Не хочеться говорити про політику, коли "Карпатський вернісаж" цього разу вдався на славу. Незважаючи на примхливе бабине літо дійство традиційно тривало протягом двох днів. На площі Шептицького в Івано-Франківську розгулявся справжнісінький ярмарок. Вздовж площі багато наметів, на ятках розклали національний одяг, прикраси, кераміку, ліжники, писанки. З боку туристам також пропонують пістряві китайські іграшки. З місцевих ласощів виставили домашні калачі, медівники, рогалики.

За словами одного з засновників "Карпатського вернісажу", головна мета фестивалю привабити якомога більше туристів до обласного центру Прикарпаття, познайомити їх з колоритними традиціями та культурою краю. Окрім народних умільців з Косіва, Коломиї, Долини приїхали показати свої вироби та майстерність з Львова, Тернополя, Рівного, Луцька, Києва, Черкас, Дніпропетровська та навіть Криму. Загалом близько 200 народних майстрів прийняв Івано-Франківськ у цю неділю.

Атмосферу українського свята також створювали виступи народних колективів на малій сцені.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі