друкувати


Ворохта запрошує на Свято грибів!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 06:11:48
Ідея фестивалю зосереджена навколо трьох речей - місця, де він відбудеться, артефактів, якими воно славиться - грибів, трамплінів і традицій цього куточку Карпат -, та власне міжнародного фестивального руху.

Останній об"єднав та продовжує обєднувати людей, котрі вірять у можливість відновити довіру світу людей до самого себе й таким чином перебороти те, що медіа та експерти називають кризою сучасної цивілізації.

Заїзд гостей фестивалю починається вдень у п’ятницю. Інфоцентр допомагає з розселенням, починає працювати ярмарок та аутентичні майстерні, кінотеатр на космічній сцені показує цікаві фільми, на живій виступає народний артист Богдан Сташків, у Чарівній Чайній проходять семінари з живопису, йде реєстрація бажаючих наступного дня збирати гриби з місцевими, доступні екскурсії на Говерлу та до мольфара Михайла Нечая. Ближче до заходу сонця розпочнеться виступ суфійського театру "Субандала", а проти ночі – фаєр-шоу від театру вогню "Руки Ра", що переросте у великий джем-сейшн. Після того у дворі готелю "Хатки Руслани" гратимуть джаз "Acoustic Swing Band", а на космічній сцені стартує фінський транс і нічний чіллаут, що триватимуть до ранку.

12 вересня – день Ворохти. Хто найбільш захоче привітати ії з днем народження, підуть о 5 ранку з місцевими у гори, щоб взяти участь у конкурсі грибарів. Всі інші з’їдуться та прокинуться ближче до високого сонця, щоб знайти собі задоволення на будь-який смак.

Зранку розпочнуться спортивні розваги – грибний футбол, переправа через Прут, дитячий простір почне готувати з дітьми квест та теренову гру, театральний майданчик наповнять бажаючі пройтися по канату та пострибати на батуті, веселі фокусники та міми розважатимуть аудиторію на ярмарку, хіромант прочитає вашу руку, а чарівна чаклунка розкладе Таро. З гір спускаються грибарі, і настає час для змагання кулінарів – на розсуд гостей фестивалю будуть виставлені найкращі рецепти. Арт-галерея Просто Неба представить найкращих українських художників та фотографів, а вогняний театр запросить до польової лазні. Для дітей та охочих буде можливість пограти у теренову гру-квест - пошук грибів наввипередки, і отримати призи. Майстри Київської Русі влаштують показовий виступ з фехтування, космічна сцена зустріне ранок заняттям з тай-цзи, а місцевий гонщик Роман Кумлик розкаже, шо він по жизні думає. Вдень на живій сцені – живий кастинг моделей та показ мод від найцікавіших українських дизайнерів, виступ народного колективу "Барви Прикарпаття", потім вручення призів найкращому грибареві та кулінарний конкурс, виступ театру Києво-Могилянської академії, африканські танці на космічній сцені, виступи акустичних артистів та українських козаків.

2 польові кухні в області живої сцени та вегетаріанське кафе "Грибоєдов" в районі космічної не дають зголодніти, Чарівна Чайна частує справжніми китайськими чаями, місцеві ресторани запрошують до цивільного обіду, а гламурний бар в Арт-галереї Просто Неба збирає витончену аудиторію на світську бесіду і коктейль. Ввечері всі ті, хто ще не дивився на зоряне небо у телескоп, що розташований на висоті 50 м над фестивалем, або не лежав у гамаку в кінотеатрі, зможуть це зробити, а всі інші зберуться на сумісний виступ Yuray Atom, Key Hedera і Subandala на космічній сцені – передовий електронний звук, африканські танці, суфійські кружіння та барабанне шоу на одній сцені, не прогавте. Після того розпочинається живий акустичний концерт – Тріо "Петровичі", Яна Шпачинська (ЧеЧе), Звучі Дочі, Очеретяний Кіт, Бурдон, Віранда, Руни, Пропала Грамота, ТопорОркестра, Dj Binghi.По закінченню концерта, як водиться, бахне феєрверк, і всі поїдуть на підйомнику на космічну сцену, де й танцюватимуть до ранку. Ранок і день третього дня присвячені об’єднанню людей в просторі духовних практик. Йога, тантра, ци-гун, суфійські кружіння, горловий спів, африканські танці, казкотерапія запросять вас з’єднатися разом і утворити єдину, чисту і сильну колективну свідомість, здатну сформувати світ таким, як схоче кожен із нас.

Основні події фестивалю, відбуваються на території бази відпочинку "Авангард", повідомляє Яремче.

Обговорити на форумі