друкувати


Волинь: Ще одна смерть від вакцини

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 04:31:30
Зафіксований ще один випадок смерті немовляти після щеплення вакциною "Пентаксим": помер 5-місячний хлопчик з Іваничівського району Волині. Це четверта за останній місяць смерть дитини після щеплення французькою вакциною "Пентаксим".

Трагедія сталася у середині серпня. 12 серпня маляті зробили щеплення, а через два дні його не стало. Про цей випадок стало відомо лише сьогодні, 4 вересня, але по датах він збігається з іншими трьома смертями дітей після вакцинації – у Донецькій і Запорізькій областях. Як і тоді, смерть немовляти з Волині лікарі з щепленням не пов’язують. Висновки судово-медичної експертизи: хлопчик відригнув і захлинувся.

Нагадаємо, 17 серпня у реанімації лікарні Вишневського у Донецьку померли двоє діток – трьох і чотирьох місяців. Кожен з них за декілька днів до смерті був щеплений вакциною "Пентаксим" виробництва французької компанії Sanofi Pasteur.

Раніше, 5 серпня, після щеплення вакциною "Пентаксим" померло чотиримісячне немовля в Енергодарі (Запорізька область). У Міністерстві охорони здоров’я стверджують, що обидва інциденти ніяк не пов’язані із застосуванням "Пентаксиму".

Варто зазначити що торік Міністерство охорони здоров’я також заперечувало причинно-наслідковий зв’язок між смертю 17-річного школяра з Краматорська (Донецька область) Антона Тищенка і його вакцинацією індійським препаратом Trevisac проти кору і краснухи. Втім пізніше в ході розслідувань ГПУ і спеціальній слідчій комісії Верховної Ради було встановлено, що причинно-наслідковий зв’язок між смертю підлітка і вакцинацією все ж існував, повідомляє ТСН.

Обговорити на форумі