друкувати


Смертельні "розбірки" по-калуськи

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 03:50:42
Днями до районної лікарні міста Калуша на Івано-Франківщині було доставлено молодого чоловіка з вогнепальним пораненням. Стан 20-річного юнака викликав у медиків серйозне занепокоєння, оскільки тілесні ушкодження виявилися тяжкими, до того ж спричинили значну крововтрату.

На жаль, попри всі зусилля лікарів врятувати життя калушанину не вдалося – над ранок він помер.

Отримавши повідомлення з медустанови про пацієнта з “вогнестрілом”, працівники міліції, не гаючи часу, взялися з’ясовувати обставини отримання поранення потерпілим, а також розшукувати особу, що його заподіяла. Передусім з’ясувалося, що хлопця до лікарні привезли його товариші, з якими він увечері відпочивав в одному з калуських розважальних закладів. З отриманої надалі в ході першочергових оперативно-розшукових заходів інформації вимальовувалася наступна картина події.

По опівночі на вулиці біля розважального комплексу виник конфлікт між подругою калушанина та ще одним молодим чоловіком. Свідками суперечки виявилися кілька десятків відвідувачів розважального комплексу. Зрозуміло, що хлопець став на захист своєї дівчини. Однак, не знайшовши порозуміння, конфліктуючі сторони зійшлися на тому, що продовжать “розмову” в іншому місці. Десь через годину дві компанії зустрілися на березі річки Лімниці. Утім, бесіди між ними знову не вийшло. Натомість молодик, з яким виникло непорозуміння, як найпереконливіший аргумент використав зброю, яку узяв з собою на “стрілку”. Вистреливши з обріза у суперника, він поспішив покинути місце події.

Правоохоронці цієї ж доби встановили особу підозрюваного у вбивстві та розпочали його розшук. До роботи калуської міліції долучилися оперативники обласного карного розшуку та івано-франківські убозівці. У вчиненні особливо тяжкого злочину працівники міліції отримали підстави підозрювати 26-річного мешканця Калуша, раніше судимого за майнові злочини. Однак затримати його відразу ж не вдалося. Як згодом з’ясувалося, він спробував переховуватися від прикарпатських правоохоронців навіть на території іншої області, однак, з часом відчув, що ці намагання все ж марні. Усвідомивши, що працівники міліції беруть розшукуваного у все тісніше кільце, він за кілька днів вирішив сам прийти з покаянням.

За фактом вбивства порушено кримінальну справу. У слідства до затриманого є ще чимало запитань. Зокрема, належить з’ясувати, звідки у нього з’явився обріз мисливської рушниці та де подів зброю після скоєння злочину.

Автор: Зорина КРЕЧКО, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі