друкувати


"Меморіал" проти Руслана Коцаби

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 01:50:37
"Геть з музею!" саме з такими плакатами пікетували Музей визвольних змагань Прикарпатського краю активісти Івано-Франківського осередку "Меморіал".

Івано-Франківський Музей визвольних змагань Прикарпатського краю нещодавно очолив Руслан Коцаба. на цю посаду його уповноважило Івано-Франківське обласне управління культури.

Основна вимога пікетувальників – звільнити Коцабу від займаної посади директора Музей визвольних змагань Прикарпатського краю. Пікутувальники скандували: "Кацаба геть з музею!". Активісти "Меморіалу стверджують, що за договором на дану посаду може призначатись особа, яку одноголосно подали члени "Меморіалу". Під час зборів товариства "Меморіал" люди проголосували проти того, щоб пан Коцаба обіймав дану посаду. "У зв’язку з цим він є призначений не законно, - стверджує голова молодіжної Рефентури КУН Ольга Баранецька. – Призначення не відповідає статуту та установчому договору "Меморіалу", який є засновником музею. У нас є кандидатура, яка працює у цьому музеї і є науковий працівник, істориком за фахом. Чому саме ця людина, бо це є музей визвольних змагань краю. Керування рибінспекцією та музеєм не має нічого спільного".

Члени "Меморіалу" вважають, що музеєм повинні займатись люди, які мають до того хоч якесь відношення.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі