друкувати


Духовність і медицина

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 10:48:11
Незабаром, у жовтні, виповниться рік, відколи "Дім полегшення страждаючим ім. св. о. Піо" гостинно відчинив свої двері в монастирі отців Редемптористів у Івано-Франківську на вул. Івасюка. Саме рік тому лікувальний центр відвідав метр медицини Валерій Миколайович Набойченко з Києва. А тепер там працюють його учні п.Галина, п.Петро, п.Наталія, котрі займаються мануальною терапією.

Академік Валерій Миколайович має дипломи двох вузів (медичного й воєнного інституту фізичної культури), використовує величезний досвід своїх попередників. У армії дослужився до високих чинів, потім став заслуженним тренером України, майстром спорту у двох видах. А коли життя закинуло на Далекий Схід, осягну методику народних цілителів Китаю, вивчав давні манускрипти за допомогою китайських наставників. Навчався й у Москві у відомих першопрохідців нових методів лікування, пізнав премудрості, напрацьовані Миколаєм Андрійовичем Касьяном.

Причин виникнення захворювань хребта – сотні. Декого біль у хребті турбує роками, інших, що вважають себе абсолютно здоровими, зненацька скручує приступ гострого болю в поясниці. Буває, що людина, яка постійно скаржиться на болі в серці й приймає ліки, виписані кардіологом, після візиту до мануального терапевта, оздоровлюється – серце більше не турбує.

Валерій Миколайович вважає, що біль – важливе, корисне відчуття, яке важко переоцінити. Воно рятує людину, якщо їй вдається потрапити до хорошого лікаря-спеціаліста, що вміє бачити причину страждання. І біль невідомого походження, може кинути людину в депресію, фобію, посадити в інвалідний візок.

Лікар вважає, що тілесному зціленню повинно передувати духовне зцілення молитвою, постом, покаянням і Причастям, тому що без здорової душі не може бути здорового тіла. Він лікує руками всі внутрішні органи. "А живіт, твердить, – це "життя" по-церковнослов’янськи. Цілителі Китаю, Тібету, Давньої Русі вміли лікувати різні хвороби методом натискування живота".

Головний біль, особливо в районі чола й скронь, біль в очах, нудота, безсоння, біль у суглобах, свербіння шкіри, болю в хребті, сколіоз, геморой, варикозне розширення вен, проблеми статевих органів і багато інші симптоми мають першопричину – захворювання внутрішніх органів черевної порожнини.

Слово "лікар" з латині перекладається, як учитель. Як у священика повинна бути потреба в проповіді, так і в лікаря-цілителя потреба в пропаганді здорового способу життя, одного із найважливіших ліків для здоров’я людини. "Віддайте себе Богові, справі й людям. Не лінуєтеся. Лінь – мати всіх пороків", – гасло Валерія Миколайовича.

Автор: Ольга ЦЕКЛІНСЬКА
Обговорити на форумі