друкувати


Переробкою відходів займеться асоціація

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-04 09:00:46
Розпорядженням голови Івано-Франківської облдержадміністрації Миколи Палійчука затверджено Концепцію з комплексної переробки твердих побутових відходів (ТПВ) Івано-Франківської області.

Дане розпорядження передбачає створення на Прикарпатті Асоціації з питань комплексної переробки ТПВ, про це кореспондентові Коломия ВЕБ портал повідомили у прес-службі Івано-Франківської ОДА.

Розробку Концепції зумовила потреба ефективного вирішення комплексу питань щодо обмеження впливу ТПВ на довкілля та здоров’я людей. Виникла необхідність створити якісну санітарну очистку населених пунктів області шляхом впровадження сучасних технологій. За словами речника губернатора Ігоря Марковського, сьогодні тільки 3-5% ТПВ переробляють належним чином.

Наразі хочуть сформувати чотири округи, у яких розмістять переробні точки. Ймовірніше, що це будуть: Івано-Франківський, Коломийський, Долинський та Надвірнянській округи. У кожному окрузі оголосять конкурс на залучення інвестора для збору, переробки та утилізації ТПВ. Також за інвестиційні кошти планують побудувати сіттєпереробне підприємство.

Координацію управління щодо поводженням з ТПВ в області здійснює управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації.

Автор: Дарка ДОРОШ , Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі