друкувати


"Карпатський вернісаж" стартує в суботу

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-03 05:28:23
Наприкінці цього тижня 5-6 вересня 2009 року в Івано-Франківську вже вкотре проходитиме фестиваль народно-прикладного мистецтва України – "Карпатський вернісаж". Станом на 01 вересня участь у фестивалі підтвердили понад 200 майстрів з 20 областей України (Вінницька, Волинська. Дніпропетровська, Донецька, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Київська, Кіровоградська, Луганська, Львівська, Одеська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Харківська, Херсонська, Хмельницька, Чернівецька), з них майже половина – народні майстри з Івано-Франківської області.

На фестивалі будуть представлені близько 40 видів народних промислів та ремесел, які на сьогодні збережені та існують в Україні, зокрема: писанкарство, витинанка, ткацтво, килими, гобелени, національний одяг, в`язання картин та ікон, художнє набивання на тканині, вишивка традиційна та бісером, бісероплетіння, кераміка та гончарство, фарфор, розпис по торбах, ліжникарство, різьба по дереву, вироби з дерева, бондарство та художнє випалювання, розпис дерева, коренепластика, вироби із шкіри, сувенірні магніти, художні вироби з природних матеріалів, флористика, викладання з зерен, живопис та малярство, колаж, графіка, фітодизайн, виготовлення музичних інструментів із глини та дерева, іграшка зі скла та вироби з гутного скла, розпис по склу, картини і ікони на склі, національна іграшка, лялька-мотанка, інтер’єрна іграшка, сувеніри, вироби з металу та металопластика, художнє лиття з бронзи, старожитності, лозоплетіння, плетіння солом’яних виробів, макраме, в’язання, авторські прикраси, сирні коники, петриківський розпис, інше.

Урочисте відкриття фестивалю відбудеться 05 вересня о 11.30 за участю Державного Академічного Гуцульського Ансамблю Пісні і Танцю. Протягом двох днів перед учасниками та гостями фестивалю виступлять муніципальний оркестр народної музики „Рапсодія”, муніципальна капела бандуристів, тріо бандуристок „Намисто”, Юлія Крижалка (лауреат конкурсів: "Дивоцвіт", "Таланти землі Галицької"; дипломант: "Захід – 21-ше століття", "Водограй", "Світло писанки"); з театралізованими дійствами виступить Івано-Франківський обласний академічний театр ляльок ім. М. Підгірянки.

Майстер-класи будуть проводити близько 100 учасників. Мистецька формація „Форумс” організує творчу майстерню "Франківськ – ворота в Карпати!", де молодими художниками будуть репрезентовані різноманітні мистецькі вироби і майстер-класи для молодих й наймолодших мешканців та гостей нашого міста. Майстер-класи будуть відбуватись протягом двох днів з 12 години. Вік учасників необмежений. Одночасно в майстер класі може бути задіяно 12 бажаючих. За два дні вернісажу буде проведено такі майстер-класи: бісероплетіння, прикраси із шерсті, розпис по склу та тканині, розпис гіпсових фігурок тварин, живопис сухими матеріалами тривалістю по 2 години.

Фестиваль працюватиме: 05 вересня з 11 до 19 години, 06 вересня з 10 до 18 години. Офіційне закриття – 06 вересня о 16.00.

Фестиваль проводиться за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради. Четвертий раз поспіль його незмінними співорганізаторами та партерами є ВАТ "Прикарпаттяобленерго", ТзОВ "Фінансова компанія "ДЕКРА", Івано-Франківський обласний художній музей, Інститут туризму Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника. Втретє генеральним медіа-партнером виступає всеукраїнська газета "Порадниця".

Обговорити на форумі