друкувати


Аграрії порушують правила

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-03 12:24:57
За результатами перевірок елеваторів та хлібоприймальних пунктів до відповідальності притягнуто 10 посадових осіб агрогосподарств Прикарпаття.

Інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області проведені перевірки стану пожежної безпеки підприємств агропромислового комплексу, зокрема, елеваторів, хлібоприймальних пунктів.

Перевіркою охоплено 13 агропромислових підприємств і фермерських господарств Прикарпаття, а саме: "Зерно Прикарпаття", "Гомін-Карпати", "Надія", "Світанок", "Галицький КХП", "Бовшівська", "Альба", "Відродження", "Пернеровського", "Ясени", "Дністрянка", "Жуківська", "Тисмениця", а також ВАТ "Івано-Франківський м'ясокомбінат", повідомляє прес-служба Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області.

За результатами перевірок керівникам підприємств видано акти на усунення виявлених порушень, призупинено експлуатацію 6 одиниць технологічного устаткування, до адміністративної відповідальності притягнуто 10 посадових осіб.

Встановлено, що в окремих підприємствах і господарствах не проведено інструктажі та перевірка знань з питань пожежної безпеки, не створена комісія із загального огляду будівель і споруд, дерев'яні конструкції горищ не оброблені вогнетривким розчином, не призначені відповідальні за електрогосподарство.

Крім вищезазначеного, у деяких приміщеннях не встановлена пожежна сигналізація, а зернозбиральна техніка не забезпечена в повній мірі первинними засобами пожежегасіння, немає плафонів електроламп освітлення, не проведено вимірювання опору заземлення пристроїв та ізоляції електроустановок, неуомплектовані пожежні щити, побутові приміщення не відповідають санітарним нормам.

На всіх перевірених підприємствах недостатня увага приділяється учбово-тренувальним заняттям для відпрацювання дій працівників під час можливих аварійних ситуацій.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі