друкувати


Івано-Франківск: Бродячих собак не поменшало

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-03 10:53:20
Безліч бродячих собак розвилося у промисловій зоні Івано-Франківська по вулиці Хриплинській, Ребата. Жителі цієї околиці згадують, що на весні отут завжди бігають кудлаті цуценята. Дожити до холодного періоду вдається не всім. Деякі травмуються від руху потягів, бо неподалік залізничне полотно, когось зіб’є автомобіль... але так, щоб не було бродяжок не пригадує ніхто.

Щоб побачити зграї бродячих собак потрібно зійти з потяга на приміській станції Бистриця та пройтися вздовж вулиці Хриплинська аж до міського вокзалу. Там точно розгулює близько десятка тварин. Всі вони мають жалюгідний вид: голодні, скалічені. Собаки формуються у зграї, бо так легше існувати.

Віднедавна бродяжок побільшало і в центральній частині міста. Вдовж головної вулиці Івано-Франківська - стометрівки впевнено розгулюють безпритульні собаки. Така ситуація зумовлена тим, що сьогодні в обласному центрі змінили систему боротьби з бездомними собаками. Нині їх стерелізують та відпускають на вулиці доживати віку. Щодня ветеренари можуть провести не більше п'яти таких операцій. Щоб в Івано-Франківську бездомниих псів суттєво поменшало має пройти кілька років, переконаний головний комунальник міста Петро Косюк.

Колись тварин присипляли пострілом снодійного. Такий метод хоч і не гуманний, проте більш ефективніший, коли собака, приміром, когось вкусила. Люди, що займаються виловом бродяжок - гицлі, виїжали за викликом.

Бувають випадки, коли перехожі нарікають на жорстокість комунальних працівників. Інколи люди написавши відповідну заяву, поскаржившись до відповідної служби, забирають своє звернення назад, бо шкодують бездомних собак.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі