друкувати


Із зали ВР: Репліка дня - Залишилося одне – застрелитися

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-02 03:46:22
За кілька хвилин до закінчення сьогоднішнього скандального пленарного засідання Верховної Ради один із народних депутатів, як вихід із тупикової ситуації, запропонував "застрелитися".

Сьогодні під час під закриття першого пленарного засідання п'ятої сесії парламенту шостого скликання спікер Володимир Литвин повідомив, що політикам поки не вдалося знайти компроміс щодо законопроекту ПР про підвищення прожиткового мінімуму, через відхилення якого регіонали заблокували роботу ВР.

Підбиваючи підсумки сьогоднішнього засідання, Литвин в присутності всього пари десятків депутатів сказав, що залишилось лише одне ... Тут Литвин зробив паузу і хтось із залу вигукнув - "застрелитися", але спікер, проігнорувавши репліку, продовжив: "Ще раз звернутися до вас і сказати, що після завершення президентських виборів, при такому нашому підході Рада не зможе нормально працювати".

Як повідомлялося, сьогодні 1 вересня Верховна Рада України відкрила п'яту сесію шостого скликання. Парламент з другої спроби прийняв порядок денний нової сесії, а також провалив законопроект про підвищення соцстандартів, запропонований Партією регіонів. Регіонали на знак протесту відразу заблокували роботу ВР, а також заявили, що зареєструють новий законопроект про підвищення соціальних стандартів замість того, який не був підтриманий парламентом.

Тим часом, фракція БЮТ заявила про готовність проводити переговори з Партією регіонів для того, щоб розблокувати трибуну парламенту, а також повідомила, про наявність необхідної кількості голосів для проведення позачергового засідання ВР 4 вересня, нагадавши про парламентську "традицію" вирішувати всі спірні питання перед вихідними, повідомляє Новинар. .

Обговорити на форумі