друкувати


Подружитися з діабетом

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-02 12:45:51
У середині серпня Українська діабетична федерація зорганізувала табір зі школою самоконтролю, який цьогоріч проводився у закарпатському селі Пилипець. 29 діабетиків 2-го типу зі всієї України навчали жити з діабетом та дружити з хворобою — з тим, щоб вони могли згодом передати свої знання іншим.

Наша спілка надала змогу пройти таке навчання двом її членам, а з нашої області загалом було шість учасників. Протягом семи днів ми слухали лекції, проходили щоденні обстеження різних фахівців, консультації та лекції фірм-виробників діабетичної продукції (глюкометрів, шприців, голочок до них). На завершення всі складали контрольні тести (ми одержали "4+"), що дає право передати набуті знання та навики у себе в регіоні.

Не забули організатори табору і про культурну програму. За сприяння райради Міжгір’я ми познайомилися із чудодійними джерелами, відвідали озеро Синевір та Солотвинські озера, побували на водоспаді Шипіт і в географічному центрі Європи, піднімалися на гірських підйомниках на полонину, звідки відкривалася велична панорама українських Карпат.

Автор: Валентина ПАЛАМАРЧУК, голова Коломийської спілки інвалідів-діабетиків
Джерело: Вільний голос
Обговорити на форумі