друкувати


За пиятику та брехню про угон - до суду

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-02 12:13:58
У Тисменицькому райвідділі міліції вирішується питання про притягнення до кримінальної відповідальності 21-річного мешканця цього району за завідомо неправдиве повідомлення про вчинення злочину.

Уночі ця особа звернулася в чергову частину обласного УДАІ з письмовою заявою про те, що годиною раніше невідомі особи викрали в нього автомобіль. Чоловік стверджував, начебто залишив "дев’ятку" на дорозі біля свого помешкання, а через півгодини вона зникла.

Оперативний черговий передав отриману інформацію в Тисменицький райвідділ міліції і надалі мав орієнтувати всі патрульні наряди на розшук легковика синього кольору з певними номерними знаками. Однак до цього не дійшло. У цей момент на зв’язок з черговою частиною УДАІ вийшов один з патрульних нарядів з повідомленням про те, що ним на штрафмайданчик в місті Івано-Франківську доставлено … "Жигулі" дев’ятої моделі синього кольору з такими-то номерними знаками. Оперативний черговий перепитав про причину доставлення автомобіля. Офіцер ДАІ Роман Терешкун доповів, що на дорозі в селі водій цієї автомашини керував без водійського посвідчення, а коли працівники міліції почали складати адміністративний протокол про правопорушення, молодий чоловік утік з автівки, залишивши ключі в замку запалення. Не виключено й те, що молодик вдався до цього й через те, що був у нетверезому стані.

Зрозуміло, що отримавши такий рапорт патруля, запитання з’явилися вже до заявника, який затіяв цю історію з метою уникнення відповідальності за правопорушення. До слова, за завідомо неправдиве повідомлення про злочин передбачено покарання, пов’язане, в тому числі з позбавленням волі на строк до двох років.

Автор: Василь ГУЛЬТАЙЧУК, CЗГ УМВС в області
Обговорити на форумі