друкувати


РДА: На контролі — документація, ціни, виконавська дисципліна

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-01 01:22:55
Минулого четверга в Народному домі відбулося спільне засідання колегії райдержадміністрації та районного відділу освіти. Розпочали з приємного — вручення почесних грамот ОДА та райдержадміністрації. Цю місію виконав голова райдержадміністрації Михайло Вінтоняк.

Серед нагороджених — освітяни, сільські голови, працівники культури. Також було оголошено про зміни у складі колегії — представлено Остапківського сільського голову Володимира Филипчука.

Перше питання порядку денного було про підготовку шкіл до нового навчального року та роботи в осінньо-зимовий період 2009—2010 років. Доповідав начальник районного відділу освіти Іван Терлецький (детальніше про його виступ на стор. 3, у спецвипуску "Ластівки").

Друге питання порядку денного стосувалося стану виконавської дисципліни в роботі з документами за перше півріччя. Доповідали: начальник загального відділу апарату РДА Дарія Вінтоняк та завідувач сектору контролю Дмитро Малкович. За перше півріччя у райдержадміністрацію надійшло 1621 документ, а це на 93 відсотки більше, аніж за аналогічний період минулого року. Якщо торік з порушенням було виконано 57 документів, то цьогоріч, при збільшенні документообігу вдвічі, всього 17, проте прийняте рішення націлює ще більше посилити виконавську дисципліну у роботі з документами.

Про наступне питання, про цінову ситуацію на споживчому ринку району доповідали: начальник управління економіки райдержадміністрації Любов Глушкова та головний державний інспектор інспекції з контролю за цінами в Івано-Франківській області Марія Козак. Були наведені дані проведеного моніторингу цін на споживчому ринку району на основні види продуктів харчування. Ця робота буде проводитись і надалі, окрім того, здійснюватиметься контроль за величиною торгівельних надбавок і недопущення їх безпідставного підвищення. Особливо ця вимога стосуватиметься реалізації цукру з Держрезерву. На ринках району виділено для цього спеціальні торгові місця. Цукор надходитиме з Івано-Франківського комбінату хлібопродуктів. Наразі вирішуються організаційні питання. Цукор реалізовуватимуть по ціні 3.80 грн. за кілограм.

Відтак колегія плавно переросла у нараду, під час якої було розглянуто низку актуальних питань. Зокрема, заступник голови райдержадміністрації Мирослав Мацьків звертав увагу сільських і селищних голів не зволікати з використанням коштів від транспортного збору на ремонт доріг. Заступник начальника міськвідділу міліції Володимир Жупник наголошував на необхідності дотримуватися порядку проведення масових заходів і повідомляти про їх проведення працівників міліції заздалегідь. Також ішла мова про безоплатну приватизацію землі та проведення Дня підприємця .

Автор: Вікторія КОХАН, Вільний голос
Обговорити на форумі