друкувати


Міноборони занепокоєне відомчими землями

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-09-01 12:59:57
"Є землі, що були відведені у користування Міноборони ще у 30-х та у 50-60-х роках, і зараз терміново необхідно оформити належним чином державні акти на ці земельні ділянки", - ТВО Міністра оборони України Валерій Іваненко.

"Основні проблеми під час реалізації об’єктів нерухомості військового відомства виникають з оформленням землі. У 90% випадків не оформлені документи на землеволодіння". Про це повідомив тимчасово виконуючий обов’язки Міністра оборони України Валерій Іващенко в інтерв’ю всеукраїнському фінансово-економічному тижневику "Інвестгазета".

Для цього, додав він, організовано тісну співпрацю з Держкомземом та місцевими органами влади.

"Є, безумовно, і бюрократична складова, але більше це питання упирається все ж таки у відсутність коштів на оформлення ділянок. Минулого року військовому відомству на ці потреби було заплановано виділення 45 мільйонів гривень, а фактично виділено - 13,5 мільйонів. В цьому році навіть нічого не було заплановано", - констатував ТВО Міністра оборони України.

У той же час, за словами Валерія Іващенка, оскільки у Міністерства оборони не було грошей на підготовку об’єктів, її взяли на себе уповноважені компанії-продавці. Така можливість передбачена чинним законодавством.

"Укладаючи з ними договори на реалізацію об’єктів нерухомості, ми передбачили, що вони візьмуть на себе і витрати по оформленню необхідних документів, а після продажу об’єкту їм ці витрати компенсуватимуться", - зазначив тимчасово виконуючий обов’язки глави оборонного відомства.

Крім того, додав він, Міністерством економіки України підготовлено проект постанови Уряду щодо відведення на тендерній основі окремих земельних ділянок під забудову і зараз цей проект проходить погодження у зацікавлених міністерствах і відомствах.

Обговорити на форумі