друкувати


Шотландія: Баран за 231 тисячу фунтів стерлінгів

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-31 04:53:56
На тваринницькому аукціоні, який відбувся у Шотландії, покупець заплатив за елітного барана-виробника породи Тексель рекордну суму - 231 тисячу фунтів стерлінгів.

Отримати коментар від вівчаря Джиммі Дугласа, який придбав тварину, не вдалося. Проте його колеги зазначають, що покупку барана-виробника слід розглядати як вдалу інвестицію, адже сперма зразкової тварини матиме великий попит і "потрапити на сковорідку" найближчим часом йому не грозить, повідомляє "Lenta.ru".

Попередній "баран-рекордсмен", який пішов з молотка за 134 тисячі фунтів стерлінгів, упродовж п'яти років приніс своїм новим власниками майже мільйон фунтів стерлінгів. Знавці, зауважує видання, вважають, що у майбутньому ціни на елітних баранів будуть тільки зростати.

Виведена у Голландії порода Тексель вважається м'ясною. Це крупні тварини білої масті з властивими м'ясним породам формами. Середня маса баранів коливається від 90 до 100 кілограмів, овець - від 60 до 70 кілограмів. М'ясо Текселів має у Великобританії великий попит серед шанувальників баранини, повідомляє forUm.

Обговорити на форумі