друкувати


"З вірою і любов’ю" в містах Прикарпаття

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-31 12:35:58
На території Західної України з 7 по 22 вересня пройдуть концерти популярної музики "З вірою і любов’ю".

Метою концертів стане збір коштів на завершення будівництва Патріаршого собору Воскресіння Христового у Києві. Глава УГКЦ Блаженніший Любомир нагадав, що концерти з такою назвою вже проводились у травні цього року, щоправда, тоді вони представляли виконавців академічної музики і призначались для старшої аудиторії. "Теперішні концерти мають на меті зацікавити молодь, подарувати їй в ці неспокійні дні момент духовного спокою, пролити заспокійливий бальзам на їх душі", — наголосив він.

Маршрут фестивалю пролягатиме через 13 міст шести областей України: Волинської, Рівненської, Чернівецької, Тернопільської, Івано-Франківської і Львівської. У концертах візьмуть участь Тарас Петриненко, Марта Шпак, Дарина Сумська, а також гурти "С.К.А.Й.", "Гудімов", "Піккардійська терція", "Друга ріка".

Окрім благодійної, фестиваль має на меті нагадати про роль мистецтва в житті людини. "В сьогоденній метушні ми часто применшуємо роль мистецтва в нашому житті, — сказав режисер-постановник дійства Сергій Архипчук. Ми закликаємо людей зупинитись, на деякий час забути про особисті проблеми і прислухатись до себе та один до одного. Ці концерти – зайвий привід об’єднатись під егідою духовенства", повідомляє Івано-Франківська ОДТРК.

Обговорити на форумі