друкувати


Донбас-Арену урочисто відкрили

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-31 10:06:01
На Донеччині відкрили 5-зірковий стадіон - "Донбас-Арена". Усі чекали від донеччан помпезності, однак відкриття перевершило всі сподівання.

Домашній стадіон "Шахтаря" побудований за всіма вимогами УЄФА. Господарі арени не пошкодували 4-х сотень мільйонів доларів на її спорудження, тож і на відкриття - теж не скупились.

Старий парк відпочинку донеччан перетворився на майже космічний майданчик для величезного НЛО.

Діма Білан (співак): "Відгрохали тут неймовірну літаючу тарілку, яка просто зводить з розуму. Особливо коли виходиш на центр, дивишся на цей масштаб і справді сходиш з розуму".

Шокувати донеччан і гостей міста футбольний клуб доручив режисерам, що брали учать у постановці церемоній відкриття олімпійських ігор у Солт-Лейк-Сіті та Туріні. Втім, не дивлячись на іноземне походження постановників, шоу відкриття поєднувало елементи національної та донбаської культури.

Допомагали робити шоу і зо 2000 волонтерів, які брали участь у масштабних хореографічних постановах. Родзинкою і доволі дорогою мала стати мега-зірка Бейонсе. Однак її виступ глядачів дещо розчарував.

Світлана Георгіївна (глядачка): "Я приїхала з Миколаєва спеціально, щоб побачити все це. Проте, що я очікувала, я не побачила. Але все, звичайно, це оформлення, ця будівля – все це дуже красиво".

Красиве шоу - це лише верхівка айсберга. Усе варте уваги залишилось поки неоцінене глядачами. Адже новітні технології спортивної споруди освоюватимуть з часом.

Ринат Ахметов (президент ФК "Шахтар"): "Стадіон побудували не для того, щоб туди ходили 5-10 людей, а щоб туди ходили всі вболівальники нашого клубу, і їм було комфортно вболівати за улюблену команду. А команда, щоб демонструвала яскраву, хорошу гру. Якщо команда буде радувати своєю хорошою грою – для мене це найбільше щастя".

За помпезністю відкриття спостерігали з півтори тисячі віп-гостей - як перші особи держави, так і закордонні гості. Усі одинаково висловлювали захоплення.

Віктор Ющенко (Президент України): "На цьому стадіоні будуть проводитися великі змагання. Тут відбудеться Євро-2012. Я знаю, я переконаний, що Донбас гідно і гостинно зустріне всіх гостей України".

"Донбас-Арена" розрахований на 50 тисяч глядачів. Цього дня всі вони і ті, хто був навіть на окраїнах Донецька стали свідками грандіозного феєрверку, повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі