друкувати


Усі ми родом з дитинства

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-31 09:57:53
Напередодні 1 вересня вони поділилися спогадами про шкільні роки. Народний артист Росії Сергій Безруков у школі був дуже сором’язливим хлопчиком. Хоча ріс майбутній актор у творчій родині, сміливості це йому не додавало.

Сергій Безруков (народний артист Росії): "Для мене це було дуже складно, навіть вийти та прочитати вірш. І я цьому вчився. Вчився, щоб не соромитись. Хоча була перша роль. У другому класі, я грав Іванушку. Без слів. Я просто бігав біля Альонушки. Але я досить органічно гриз яблуко."

Колега по цеху, Олексій Чадов згадує шкільні роки не вельми охоче. Адже 2 вересня в нього - день народження. Каже - чекав його ціле літо, але кожен раз усе псував Перший дзвоник.

Олексій Чадов (актор): "І наступного дня масове небажання святкувати мій день народження. Тому усім не до цього. Школа, лінійки, олівці, все треба купувати, портфелі різні. І зовсім не до подарунків однокласнику."

Що стосується шкільних предметів, мало хто із зірок полюбляв точні науки, а ось мова, література, історія - були у фаворитах. Хоча креативності майбутнім кумирам не бракувало. Співачка Світлана Лобода, коли їй було нудно, прогулювала уроки, виправдовуючись музичною школою та уявними концертами. Актор "Студії Квартал-95" Євген Кошовий дуже рідко писав шпаргалки, бо поруч сиділа відмінниця, в якої він усе і списував. Вистачає яскравих шкільних спогадів і в інших вітчизняних зірок.

Lama (співачка): "Але вчителі розуміли, що росте артистка і цьому треба сприяти. І крім цього в мене були свої ансамблі. Тобто я жила уся в музиці, якихось сценаріях. Інколи на уроках в мене їх просто відбирали, тому що я десь далеко була від занять."

Олена Кравець ("Студія Квартал-95"): "Здається, що завжди на 1 вересня холодно. Якщо 30 серпня тепло, і усі думають вдягну таку блузочку, таку коротеньку спідничку. І 1 вересня, дощ, сніг, вітер, мама примушує вдягати колготки, кофти, коротка спідниця відміняється, вдягаєш брюки."

Руслана (народна артистка України): "Я дуже добре пам’ятаю свій портфельчик. Він був такий шкіряний, синьо-червоний. Наклали мені туди, як цегли, там було всього-всього. Щось мама перестаралася. Мене взяли на плече, і я несла ось цей перший дзвоник."

З часом, коли зірки відправляють до школи вже своїх дітей або онуків, 1 вересня перетворюється для них на суцільні турботи. Та шкільні спогади все одно залишаються найяскравішими, повідомляє 24ТВ.

Обговорити на форумі