друкувати


Донецьк звітує: До Євро-2012 готові!

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-29 01:34:01
Донецький "Шахтар" програв Суперкубок УЄФА, поступившись іспанській "Барселоні" з рахунком 1:0. Але вдома гравців приймають як переможців. У Донецьку відкривають новий стадіон – "Донбас-Арену".

Матч за Суперкубок УЄФА проходив у п’ятницю за традицією на стадіоні в Монако. Український "Шахтар", який недавно вперше за історію клубу виграв Кубок УЄФА, не зміг обіграти переможця Ліги чемпіонів. Іспанці майже весь час домінували. М’яч три чверті часу був у їхньому володінні. Гол забив у додатковий час – на 115 хвилині – Педро Родрігес Ледесма. Для "Барселони" це вже третя перемога в Суперкубку.

У суботу в Донецьку відбудеться урочисте відкриття нового стадіону "Донбас-Арена". Через три роки там мають відбуватися матчі чемпіонату Європи. Союз європейських футбольних асоціацій, УЄФА, привітав відкриття як давно незрілий крок і закликав до швидкого будівництва інших стадіонів, доріг та готелів. У грудні УЄФА вирішуватиме, чи будуть зміни у програмі проведення Євро-2012 в Україні та Польщі. Особливо Україну критикують за повільну розбудову інфраструктури.

Загалом стадіон "Донбас-Арена" вміщає понад 50 тисяч. Організатори очікують, що в день відкриття він буде заповнений на дві третини. Однією з центральних подій двогодинної церемонії стане виступ американської поп-зірки Beyoncé.

Повідомляється, що будівництво престижного об’єкту обійшлося в 280 мільйонів євро. Власник клубу "Шахтар" Ринат Ахметов, якого називають найзаможнішим українським бізнесменом, сказав, що на стадіон не пішло "ні копійки" громадських грошей. Лише на зелені насадження навколо стадіону було витрачено 30 мільйонів доларів, повідомив німецькому агентству dpa директор стадіону Олександр Атаманенко. Оформленням майже 60 гектарів зелених насаджень займалася німецька фірма Fagus з містечка Маркклееберг, що біля Лейпцига.

У суботу зранку було невідомо, чи братиме участь в офіційній церемонії відкриття "Донбас-Арени" президент УЄФА Мішель Платіні, а також президент України Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Юлія Тимошенко, повідомляє Німецька хвиля.

Обговорити на форумі