друкувати


Техогляд авто продовжено до 1 липня 2010

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-28 05:06:37
Кабінет Міністрів дозволив власникам транспортних засобів проходити техогляд автомобілів у пунктах технічного контролю Державної автомобільної інспекції за умови відсутності в їхньому районі сертифікованих точок для проходження техогляду до 1 липня 2010 року.

Про це сказано в постанові Кабміну 892 від 19 серпня.

Кабмін вніс відповідні зміни у свою постанову 606 від 9 липня 2008 року, що передбачала продовження до 1 липня 2010 року строку проведення державно-технічного огляду транспортних засобів з непарною останньою цифрою року випуску.

За даними прес-служби ДАІ, відповідно до зазначених змін ДАІ дала вказівку підлеглим підрозділам у десятиденний строк відновити роботу пунктів технічного контролю.

Державтоінспекція звертає увагу на те, що з врахуванням прийнятих урядом змін строк проведення техогляду транспортних засобів закінчується 15 грудня 2009 року, при цьому відсоток проходження державного техогляду в державі становить усього 32%.

У звязку з цим ДАІ радить всім автовласникам, транспортні засоби яких підлягають державному технічному огляду цього року, у найкоротший строк пройти техогляд.

ДАІ нагадує, що експлуатація транспортного засобу, що вчасно не пройшло проходження державного техогляду.

Експлуатація транспортного засобу без талона про проходження техогляду забороняється.

Як повідомляло агентство, раніше Кабмін надав автовласникам, які повинні були пройти техогляд 2009 року, відстрочку на його проходження до липня 2010 року.

Приймаючи таке рішення, Кабмін керувався недостатньою кількістю в окремих регіонах сертифікованих точок для проведення техогляду, оскільки в 2008 році уряд скасував виключне право ДАІ проводити техогляд автомобілів, дозволивши

створення приватних сертифікованих точок для проведення техогляду.

Однак процес їхнього створення йде дуже повільно.

Відповідно до порядку проведення техогляду колісного транспорту, автомобілі проходять техогляд один раз на 2 роки: автомобілі з парними номерами - у парний рік, з непарними - у непарний.

Обговорити на форумі