друкувати


Молодь зі сходу України пройшлась стежками УПА

Коломия ВЕБ Портал | Новини та події | 2009-08-28 12:44:49
Більше півсотні дітей відвідали екологічний табір у селі Яблунька Богородчанського району за програмою "Діти міста". Захід відбувся за підтримки управління у справах сім’ї, молодіжної та гендерної політики. Тренерами-волонтерами стали члени молодіжної громадської організації "Осмомисли".

Спільними зусиллями були проведені тренінги, обговорення, походи та розважальні забави, що дали змогу дітям, основна частина яких на сьогодні уже зіткнулася з вагомими соціальними проблемами, добре відпочити, відволіктися від власних негараздів, відчути доброту і підтримку старших друзів. Також на запрошення прибула молодь з Донецька, Дніпропетровська, Херсону та Кривого Рогу. А спільним об’єднавчим гаслом-девізом і символом табору став вислів "Замок кришталевого кола", що означало для учасників згуртованість у колі друзів, кришталево чисті стосунки і будування на цій основі міцної твердині справжньої української єдності.

Першим цікавим відкриттям став природній грязьовий вулкан в селі Старуня. Таємниче місце посеред відкритого поля, на якому просто з-під землі виривається вогонь і сочиться смолянисто-болотиста суміш, трохи лякало і водночас приваблювало своєю незвичайністю.

Також молодь вирушила в ліс, щоб пройтися стежками Української Повстанської Армії, відвідати місця боїв і героїчної слави, особисто відчути подих природи, яка пам’ятає далекі славні події. На околиці Яблуньки стояв військовий табір, що був сформований ще в передвоєнний час і де проходила вишкіл військова старшина УПА.

В останній день табору учасники відвідали Манявський скит. Організатори таборування запевняють, молодь збереться і наступного року.

Автор: Дарка ДОРОШ, Коломия ВЕБ Портал
Обговорити на форумі